Ansökan till CNaS styrelse 2019

Snart är det dags för styrelsen att lämna över stafettpinnen och låta 11 nya grodor träda in i CNaS styrelse! Är du sugen på att söka till styrelsen? Den 16/2 kl 15.00 är det dags för Årsmöte med nyval till CNaS styrelse.

Dagordningen inför mötet kommer att publiceras två veckor innan mötet och motioner ska skickas in till styrelsencnas@gmail.com senast två veckor innan mötet. Här nedan hittar du information om de olika posterna och även information om hur du ska gå till väga med ansökan.

Ordförande: Ordförande är CNaS ansikte utåt. Ordförande har det yttersta ansvaret för föreningen och är tillsammans med kassör, firmatecknare. Det största uppgifterna ordförande har är att skriva dagordningar inför samtliga möten såsom styrelsemöten, medlemsmöten osv, kallar till möten samt går på ordförandemöten. Som ordförande träffar du nya människor och möjligheten att knyta många nya kontakter.

Vice ordförande: Vice ordförande är ordförandens högra hand. Det betyder att du ska backa upp ordföranden då hen inte kan närvara, det kan exempelvis innebära att du får skriva dagordning eller vara ordförande under ett styrelsemöte. Du går på ordförandemöten tillsammans med ordföranden och ni jobbar tätt ihop!

Sexmästare: Som sexmästare har du det yttersta ansvaret för CNaS festligare evenemang så som nollningen och alla sittningar. Du går tillsammans med vice sexmästarna på sexmästarmöten en gång i månaden. Där ses alla sexmästare tillsammans med Linnéstudenternas studiesocialt ansvariga. Du planerar nollningen tillsammans med dina vice sexmästare. Ni håller i möten med faddrar och fixar allt in i minsta lilla detalj. Det är en otroligt givande och utvecklande post. Du måste vara stresstålig och bra på att planera din tid samt att delegera uppgifter. Du måste vara fokuserad, kunna delegera och vara peppad på att göra allas tid på universitetet så rolig som bara möjligt!

Vice sexmästare: De två vice sexmästarnas uppgift är att vara sexmästarens högra hand. Du ska alltid finnas vid sexmästarens sida och vara redo att hjälpa till så fort det behövs. Vi planerar möten med faddrarna, vi planerar nollningen och vi går på alla möten tillsammans med sexmästaren. Det här är en riktigt rolig post som passar dig som gillar att styra och är bra på att jobba i team.

Sekreterare: Som sekreterare är din uppgift att föra protokoll på samtliga CNaS möten; styrelsemöten, föreningsmöten samt årsmötet. Sekreteraren håller koll på alla papper som hör föreningslivet till. Den här posten passar utmärkt för dig som är duktig på att skriva! Dessutom är det en riktigt snygg merit på CV:t.

Kassör: Kassörens uppgift är att hålla koll på och bokföra föreningens ekonomi. Kassören ser till att den gällande budgeten följs och är, tillsammans med ordförande, firmatecknare för CNaS. Kassören hanterar samtliga fakturor och ger den resterande styrelsen information om hur budgeten ser ut. Kassörsposten kan verka knepig, men man går på en kassörsutbildning och revisorerna är riktigt hjälpsamma!

Utbildningsansvarig: Det är till utbildningsansvarige folk kan höra av sig om det är strul med något som har med plugget att göra. Det är ditt ansvar att vara länk mellan lärare, institutionen och elever när något går fel till. Det kan till exempel handla om tentor som inte blir rättade i tid, betyg som inte kommer in i tid och mycket annat!

Informationsansvarig: Som informationsansvarig är din uppgift att se till att all information når ut till CNaS medlemmar. Det är ditt jobb att dela evenemang och inlägg på Facebook, du skriver även CNaS dasspapper och anversen som alla nyantagna studenter får i samband med nollningen. Posten kräver att du är duktig på att skriva, är kreativ och att du verkligen tycker det är kul att knepa ihop vitsiga texter.

Jobbansvarig: Posten som jobbansvarig passar dig som vill vara med och påverka i Kalmars studentliv. Jobbansvarit är med i en projektgrupp för utvecklandet av ett nytt kårhus. När vi äntligen får ett nytt kårhus kommer det vara jobbansvariges uppgift att hitta jobbare från CNaS. Jobbansvarige en allt-i-allo som hjälper till där det behövs.

Socialt ansvarig: Det är CNaS socialt ansvarigas uppgift att styra evenemang som passar alla, alltså evenemang som är nyktra och gärna gratis. Det kan vara allt från att fixa ett ovvepyssel till en spökbollsturnering! Det är en superrolig post som passar dig som har många idéer och som vill förbättra CNaS som förening.

Att sitta i styrelsen är inte bara meriterande, lärorikt och roligt utan det är en fantastisk upplevelse där du får lära känna mycket nya människor som brinner lika mycket för Kalmars studentliv som du!
Skriv ihop en ansökan om varför just DU ska sitta i CNaS Styrelse 2019 och skicka till valberedningens mejl: ts222mu@student.lnu.se

Har du ytterligare frågor kan du alltid höra av dig till någon av brudarna i Valberedningen! Tea Stenlöv, Malin Nilsson & Emma Hahlin.

OBS! senaste dagen att skicka in ansökan är den 1 januari 2019!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: