Välkomna alla nya studenter!

Hej alla blivande CNaSare! 

Riktigt roligt att ni har hittat hit och grattis till antagningen samt välkommen till Linnéuniversitetet! Som student på Linnéuniversitetet kan man tillhöra flera olika studentföreningar och du kommer tillhöra CNaS, Calmare Naturvetenskapliga Studentförening. Vi bildades 1983 och är en av Kalmars äldsta studentföreningar. I CNaS styrelse sitter elva personer som jobbar för att alla medlemmar i föreningen ska få en så bra studietid som möjligt. Vi anordnar olika evenemang och aktiviteter så ofta vi kan och vi hjälper gärna till med studierelaterade frågor. Vi är även ansvariga för dina introduktionsveckor. Dessa är till för att du ska få chansen att lära känna dina nya studiekamrater och för att du ska känna dig som hemma i Kalmar!

För att underlätta din första tid på universitetet och inom CNaS, har vi gjort en liten ordlista med vanligt förekommande uttryck:

CNaS – Calmare Naturvetenskapliga Studentförening. Studentföreningen för dig som läser ett Naturvetenskapligt ämne! Vi har vita overaller!

SPIIK – Studentföreningen Prima Ingenjörer I Kalmar. Detta är studentföreningen för teknologerna, de har röda overaller.

ESS – Ekonomi Studerandes Sällskap, detta är föreningen för ekonomistudenterna här i Kalmar! De bär lila overaller.

Karolin – De som tillhör Karolins studentförening läser till lärare och de bär gula overaller.

Humanus – Humanus läser humaniora ämnen, de kan exempelvis vara blivande socionomer eller sjuksköterskor. I Humanus har man blå overall.

Meskalin – Meskalin är studentföreningen för de som läser mediarelaterade ämnen, läser man här har man en turkos overall.

Lambda – I Lambda studerar man sjöfart och man bär grå overall.

ESN – ESN är föreningen för våra utbytesstudenter, de har gröna overaller.

Ovve – Ovve är förkortning för overall, detta är en students finaste plagg och bärs på en del sittningar samt andra studentrelaterade evenemang! Man kan pryda den med märken för att göra den mer personlig och rolig.

Kjelle – Kjelle är vår kung och maskot i CNaS.

UB – UB är förkortning för Universitetsbiblioteket, här hittar du alla böcker du kan tänkas behöva och fantastisk personal som hjälper dig med allt! UB finner du på Nygatan 18A.

Flankeboll – Flankeboll är en favoritlek under de varmare månaderna på året hos de flesta studenter!

Caps – Under de något kallare månaderna är caps populärt, också en superrolig lek!  

Sexmästare – Sexmästarna och deras vice sexmästare planerar tillsammans alla festligare evenemang, det är även de som ansvarar för introduktionen! Vi har gröna tröjor på oss!

Huvudfaddrar – Huvudfaddrar är de i rosa tröjor. De har planerat nollningen tillsammans med sexmästarna och är ansvariga för er! De är fantastiska och kan hjälpa er med nästan allt!

Faddrar – Faddrarna hittar ni i svarta tröjor! De hjälper också till under nollningen och de finns alltid där för att hjälpa er!  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: