Om CNaS

Calmare Naturvetenskapliga Studentförening (CNaS) bildades år 1983 och är därmed Kalmars äldsta studentförening. CNaS är studentföreningen för dig som studerar vid den naturvetenskapliga institutionen på Linnéuniversitet i Kalmar. Våra medlemmar läser allt från enstaka kurser, det naturvetenskapliga basåret eller längre program som leder till examen som exempelvis optiker, biomedicinsk analytiker eller farmaceut.

CNaS är en ideell förening som arbetar för att din studietid ska bli så bra som möjligt. Detta innefattar allt från studierelaterade frågor, programbevakning och olika typer av festligheter. En av CNaS uppgifter är även att se till att våra medlemmar har ett stimulerande liv vid sidan av studierna. Detta gör vi bland annat genom att anordna en två veckor lång höstintroduktion för våra nya studenter. Utöver introduktionen anordnar vi under året olika sittningar, CAPS, pyssel- och spelkvällar och annat skoj.

CNaS styrelse består liksom våra medlemmar utav studenter vid den naturvetenskapliga institutionen. Styrelsen består av 11 personer som väljs utav våra medlemmar på årsmötet som sker i början av vårterminen varje läsår.

Tveka inte att kontakta oss i styrelsen om du har några problem eller förslag på något du önskar att vi skall göra. Våra mail-adresser hittar du under fliken”Styrelsen” men du är även välkommen att hugga tag i oss under skoltid eller besöka oss under CNaS-expens öppettider. 

5 svar till ”Om CNaS”

 1. Skulle ni vilja lägga upp kontaktuppgifter under fliken ”styrelse”? Det finns just nu inga kontaktuppgifter där så det blir svårt att kontakta er.

  Med vänliga hälsningar,

  tove jansson

  1. Nu är styrelsen och kontaktuppgifterna uppdaterade.
   Mvh. CNaS

 2. Grattis till den fina hemsidan!
  Mvh
  Peter, ”33:a”, avgångsår 1991. Före detta vice ordförande i CNaS.
  Förresten, vi bildade CNaS under läsåret 89-90, och inte 83. Fast det fanns en föregångare som hette MoL (miljö och livs). Är det den föregångaren ni räknar in när ni skriver 1983?

  1. Hej Peter!

   Vad kul att få höra från en riktig gammelgroda och tack! Helt ärligt vet jag inte vad 1983 syftar på – Så har det varit långt före min tid men skulle gissa på att någon där i mitten mellan då du satt och idag fick allt om bakfoten och att det sedan dess har förts vidare från styrelse till styrelse. Antar att 1983 som du säger syftar på MoL om det faktiska CNaS först bildades 89-90 men har inte hört något om detta tidigare.

   Önskar dig allt gott,
   Ludvig Karlsson

  2. Hej! CNaS funderar på att ha en jubileumssittning nu till sommaren 2023 och vill få kontakt med gamla CNaSare. Skulle du kunna tänka dig att maila oss på denna mailen styrelsencnas@gmail.com för att hjälpa oss lite på traven?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: